loader
Csak érvényes okmányokkal szavazhatnak

Csak érvényes okmányokkal szavazhatnak

Városunkban 20 szavazóhelyen várják az állampolgárokat az október 2-i népszavazáson, ahol a Brüsszel által meghatározott kötelező kvóta referendum elfogadásáról, vagy elutasításáról mondhatják el véleményüket a magyarok.

Személyigazolvány, lakcímkártya, vagy útlevél mindenféle képen szükséges ahhoz, hogy a népszavazáson azonosítani tudja magát a szavazó. AZ ország többi településéhez hasonlóan Szentendrén is reggel 6 és 7 óra között várják a népszavazáson résztvevőket a szavazókörökben. 

Lejárt a határideje az igénylőlapok beadásának, szeptember 30-án 16 óraakor, azoknak, akik átjelentkezéssel vagy mozgóurna igényléssel szerettek volna élni, eddig jelezhették a Helyi Választási Irodánál igényüket  az október 2-i népszavazással kapcsolatban. A városunk jegyzője elmonda, hogy érvényes szavazatnak számít, ha két egymást metsző vonalat húznak a szavazólapon található körök valamelyikébe. Dr. Gerendás Gábor arról is beszéélt, a szavazóhelyiségek este 7 óráig tartanak nyitva városunkban is. A zárást követően a szavazóbizottság munkája nem ér véget, ideiglenes eredményre 21 és 22 óra között számíthatnak majd a Szentendrén élők.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok