loader
Választási visszatekintő

Választási visszatekintő

2010-ben október 3-án szavazhattak a választópolgárok az önkormányzatok összetételéről. Akkor alacsonyabb volt a részvétei arány az országos átlagnál Szentendrén.

A 2010-es statisztika szerint 20479 választóból mindössze 8122-en járultak az urnákhoz Szentendrén, ez közel 39%-os részvételi arányt jelentett. A négy polgármesterjelölt közül akkok Dr. Dietz Ferencet, a 2006-2010 között is regnáló polgármestert választották újra a lakók jelentős fölénnyel. Mögötte Ligeti Imre, Magyar Judit és Dr. Filó András végzett.

A Fidesz jelöltjei valamennyi választókörzetben nyertek, többnyire fölényesen. Egyedül az 5-ös körzetben volt nagy verseny. Dr. Pázmány Annamária mindössze egy szavazattal nyert Fülöp Zsolttal szemben. A Fidesz mögött az MSZP, a Jobbik és a TESZ jelöltjei kapták a legtöbb szavazatot, így a testületbe kompenzációs listáról bekerült két polgármester-jelölt is, Magyar Judit, és Dr. Filó András. A grémium munkájában részt vehetett az előző négy évben is testületi tagként dolgozó Fülöp Zsolt. Teljesen új volt azonban a testületben a Társaság az Élhető Szentendréért jelöltje, Fekete János. Szentendrén öt nemzetiség alakíthatott önkormányzatot: a cigány, a görög, a horvát, a román és a szerb.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok